Bilden namn liksom

Mer om Sökmotoroptimering

 • On Page-optimering
 • Off Page-optimering
 • SEO-analys
 • Nyckelordspostionering
 • Content Writing
 • SEM
 • M.M.

Sökmotoroptimering

På den här sidan kan du läsa mer om SEO eller sökmotoroptimering, om vad det är och om varför du egentligen behöver SEO. Vi gör en kort sammanfattning över vad som egentligen ingår i Sökmotoroptimering och förklarar varför det är så viktigt. Du får samtidigt en bra bild över vår syn på begreppen. Vi kan hjälpa dig med enskilda insatser eller helhetslösningar. Läs mer om våra tjänster här.

 

Vad är sökmotoroptimering?

SEO är en förkortning av Search Engine Optimization, eller på svenska Sökmotoroptimering, ibland översatt till ”sökoptimering”. SEO innebär att man anpassar en hemsida så att den skall synas bättre i sökmotorernas sökresultat och kunna konkurrera bättre om placeringar. Sökmotoroptimering innebär både att man på olika sätt utför justeringar på själva webbplatsen, men en SEO-konsult använder även andra hemsidor för att på olika sätt länka till den egna sidan. Allt det här gör man dels för att underlätta för sökmotorernas robotar eller spindlar att genomsöka sidorna. Dels för att man lyfta fram och betona viktiga utvalda sökord för att de vid en googlessökning skall hamna högt upp i resultatlistorna. Helst på förstaplatsen naturligtvis. Det finns lite olika sätt att både definiera och dela upp SEO eller sökmotoroptimering i olika kategorier delas upp i On page- och Off page-optimering.

SEO Sphinx erbjuder kraftfull, flexibel sökmotoroptimering

Statistik från IIS (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) kan hjälpa dig att bättre förstå varför vi idag mer eller mindre är beroende av sökmotoroptimering för att synas:

 • Det sker över 25 miljoner sökningar på svenska google varje dag.
 • 96% av Sveriges befolkning mellan 18-75 år använder internet.
 • 81% av Sveriges befolkning använder internet dagligen.
 • 56 % av de som har tillgång till dator använder google dagligen.
 • 62% av alla som undersöker eller letar efter en vara på internet använder sig av en sökmotor.

(Statistik för 2011. Idag är sökningar ännu mera viktiga)

Varför SEO?

Varför skall jag använda mig av sökmotoroptimering? Frågan som du kanske ställer dig skulle kunna omformuleras till: ”Varför skall jag synas på nätet?” Då är svaret tämligen uppenbart inte sant? Idag letar de flesta information på nätet. De allra flesta företag har egna hemsidor men ändå räcker det inte bara med att ”ha” en hemsida för att synas bra hos sökmotorerna. Vill du få en topplacering hos Google måste du först och främst anpassa den både för sökmotorerna och för dina besökare. Först kan man göra en grundoptimering och om detta inte räcker finns metoder att öka sidans kvalitet, vikt och relevans, samt kan man marknadsföra hemsidan för sökmotorerna för att öka dess popularitet. SEO-experter som SEO Sphinx kan hjälpa dig att synas bättre för att kunna inta toppositioner i Googles och andra sökmotorers sökresultat.

Några begrepp inom SEO:

Sökmotoroptimering är naturligtvs mycket omfattande. Här beskrivs några grundläggande begrepp mer i detalj. Först och främst måste SEO-experten analysera webbplatsen noggrant. En bra SEO-expert skall själv kunna undersöka och avgöra vilka nyckelord som är viktiga för klienten och sedan använda sig av dessa i nyckelordspositionering och till sidans redaktionella innehåll. Här är några nyckelbegrepp:

 • On Page-optimering
 • Off Page-optimering
 • SEO-analys
 • Nyckelordspostionering
 • Content Writing
 • SEM

On Page-optimering

Sökmotoroptimering innebär främst att man gör tekniska justeringar av webbplatsens struktur och innehåll. Man anpassar text och redaktionellt innehåll för att fokusera på viktiga sökord och lyfta fram dem. Man anpassar hemsidans alla delar och detaljer för att visa sökmotorerna vad den handlar om, vad den fokuserar på. I och med detta hjälper man också sökmotorerna och gör det lättare för dom att söka igenom innehållet. En duktig SEO-expert ser helheten och överblickar hemsidans alla olika delar och utför justerar ändringar efter vitala nyckelord.

Off Page-optimering

Förutom att arbeta med själva webbplatse, kan sökmotoroptimering innebära att man använder internet och webbplatsens ”omgivning” som andra webbplatser och sociala medier. Syftet är att lyfta fram den egna hemsidan och dess innehåll för att ge den mer tyngd och vikt hos sökmotorerna. Vi skulle faktiskt lika gärna kunna definiera off-page-optimering som SEM, eller sökmotormarknadsföring (se mer om SEM nedan), som ”ren” SEO, eftersom det egentligen inte handlar om att optimera själva webbplatsen och dess innehåll, utan istället om att mar knadsföra innehållet och för sökmotorerna påvisa dess relevans och att bygga upp dess popularitet.

SEO-analyser

Det finns två grundläggande analyser som är rätt olika. Dels finns det grundläggande SEO-analyser som studerar en webbplats alla element och aspekter som är viktiga för SEO. Alla SEO-experter har sina egna sätt och sina egna metoder för att mäta standard. Sedan finns det nyckelordsanalyser, som dels skall berätta om webbplatsens nyckelordsdensitet, samt analyserar man, ofta genom externa verktyg, vilka nyckelord som man egentligen bör fokusera på. SEO Sphinx utför ALLTID en fullständig grundläggande SEO-analys om du beställer någon av våra tjänster, även om det bara är ett enda sökord du vill ha hjälp med att optimera!

 

Nyckelordspositionering
– Bygga Länkar

Det här är egentligen det som många kallar ”att bygga inlänkar”. Vi föredrar att kalla detta ”nyckelordpositionering” eftersom det handlar om att positionera enskilda sök-/ eller nyckelord så högt som möjligt i Googles sökresultat eller sökmotorns SERP. Förkortningen ”SERP” står för ”Search Engine Result Pages”. När man arbetar med att bygga upp ”inlänkar” eller ”inkommande länkar” använder man ”ankartexter” aktivt, alltså själva texten som länken består av. Man tänker noggrant på vad som egentligen står i texten, dess längd och vilka eller vilket nyckelord men vill lyfta fram. En SEO-expert som är duktig på nyckelordspostionering vet vad som räknas som kvalitetslänkar, var man hittar dom och på vilket sätt man bygger dom.

 

Content Writing

Ett bra företag som förser kunder med SEO-tjänster skall kunna förse webbplatser med bra ”SEO-texter”. Det finns också en del särskilda ”content writers” som delvis eller helt lever på att skriva innehåll till webbsidor, till företag, organisationer och enskilda bloggar. En del är ”bara” duktiga på att skriva texter, men kan inte särskilt mycket om sökmotoroptimering. Köparen av tjänsten får då själv justera texternas formatering eller vidareanpassa det till resten av hemsidans innehåll om så är nödvändigt. Men det finns riktiga SEO-experter som SEO SPHINX som också levererar SEO-content, med texter av mycket hög klass som både är välformaterad och tar hänsyn till SEOns fokus på hela sidan.

SEM

Ett besläktat med SEO ord är SEM, eller Search Engine Marketing. SEO är också SEM, men det senare begreppet omfattar även ”sponsrade länkar” som Adwords. Det är alltså de annonser som syns ovanför och bredvid resultaten, men också på många hemsidor som bl.a. informationssidor inriktade och spel & dobbel och inom ekonomi. Och så är det en populär inkomstkälla för bloggare. SEO-företag hjälper webbplatsägare att initiera och effektivisera kampanjer som bland annat används för att täcka upp viktiga sökord som är svåra att optimera till en förstaplats eller kompletterar de man redan har. Just experter på sökmotoroptimering brukar vara duktiga på att hitta smarta lösningar och strategier som en vanlig webbplatsägare normalt sett inte själv kan klara av.

Läs mer om våra SEO tjänster!

SEO Sphinx har förmågan att se vilka metoder och tjänster som passar bäst till vilken typ av bransch och nisch. De flesta behöver renodlade SEO-tjänster men många har också behov av andra åtgärder inom internetmarknadsföring. Vi har bredden och kompetensen inom sökmotoroptimering och onlinemarknadsföring för att kunna leverera det just du behöver! Vi diskuterar gärna olika former av marknadsföringsåtgärder med dig. Här kan du läsa mera om vad vi kan hjälpa dig med!: våra SEO tjänster Våra tjänster inom övrig onlinemarknadsföring

 

 • Onlinestrategier och planering
 • Sökmotoroptimering / SEO
 • Riktade kampanjer genom annonsering, via sociala medier m.m.
 • SEO Content / Copy writing
 • Sponsrade länkar (PPC/Adwords)
 • Sociala medier & Medier
 • Medie-/webbproduktion (hemsidor, bildhantering, annonsproduktion.)

 

Kvalitetstjänster inom onlinemarknadsföring och omsorgsfull Sökmotoroptimering!

Hos oss hittar du endast skräddarsydda helhetslösningar, kvalitetsoptimering, etisk SEO, och mycket välskriven copy. Vill du synas bättre på webben och på Google slipper du oroa dig över “svarta” metoder som webbspam, länkfarmar och allt annat som kan få din sajt straffad. Du får dessutom snabb, professionell service, slipper dolda kostnader och har full insyn över det vi gör!

NÖJD KUND GARANTI!

KORTA BINDNINGSTIDER!

Vi har ett enormt självförtroende med allt det vi gör. Därför kan vi känna oss helt trygga då vi ger de absolut bästa och mest förmånliga avtalen i branschen.

Ett starkt kvalitetskoncept och samarbete med ömsesidigt förtroende är vår ledstjärna! Vi gör allt för att du ska känna dig trygg i vårt samarbete.

 

Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du alla cookies som används här och de lagras i din webbläsare. Mer info

Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du alla cookies som används här och de lagras i din webbläsare.

Close